Allt kostar, var det någon som sa, och det stämmer nog för det mesta. Det spelar ingen roll vad man sysslar med, och vilka intressen man har, så innebär det alltid vissa kostnader. Att sen några intressen är dyrare än andra, är klart. Men det är svårt att hitta på något som är helt gratis.

Mitt stora intresse är, och har alltid varit, handarbete. Jag kan inte se på TV utan en stickning i handen, och på något konstigt sätt känner jag mig stressad om jag inte har något för händer. Man kan nog säga att jag valt en relativt billig hobby, i jämförelse med många andra. Men, det ska i alla fall köpas in både garner och tyger, och allehanda redskap och verktyg för mina arbeten, och tillsammans tickar det på, och många små inköp tär på kontot. Därför är jag jättetacksam för de där små smidiga lånen som man kan använda för att täcka eventuella luckor i budgeten. Här kan du läsa mer om långivaren Vivus, om du vill göra som jag.