Bokrea! Årets stora händelse för en boknörd som jag. Gissa om jag ska vara först när de öppnar på morgonen. Det där med att rusa in i bokhandeln så där jättetidigt på morgonen, är liksom en del av det stora. Det är så speciellt, och den känslan går inte att beskriva. En känsla av förväntan och spänning.

Det är kanske inte fullt så spännande idag, eftersom man kan se hela sortimentet i förväg och till och med beställa sina böcker i förväg på nätet. Men ändå. Spännande.

Självklart är det jättebra att man kan beställa. Då riskerar man ju inte att missa någon bok bara för att man inte hinner först. Jag har förstås bokat de där böckerna jag absolut inte kan missa. Nu gäller spänningen istället alla de andra fynden jag räknar med att göra, och som jag inte vet i förväg vilka de är. Troligen kommer jag att vara i behov av ett Mikrolån efter detta, men det är det värt. Jag kan tänka mig att leva på soppa i många dagar, för att kunna frossa i böcker under rean.