Att renovera badrum kostar en hel del. Det är inte sällan som den totala kostnaden slår över 100.000kronor och detta ändå utan att man köpt speciellt lyxig inredning. Materialet är relativt dyrt och det tar även flera dagar för hantverkarna att utföra jobbet. Ett sätt att få ner kostnaden är att genomföra hela badrumsrenoveringen själv. Då kommer man åtminstone undan med lägre arbetskostnad även om materialkostnaden blir densamma. Däremot bör man vara grundligt insatt i hur man renoverar badrum innan man ger sig på en sådan renovering. Det är många gällande regler som ska följas och har man inte byggt exakt rätt är risken stor för vattenskada. En vattenskada som försäkringsbolagen inte heller ersätter om man utfört arbetet på ett felaktigt sätt.  Så visst ska man försöka hålla nere kostnaderna – men inte på bekostnad av kvalitén.

Ett annat alternativ är att man anlitar ett företag som utför badrumsrenovering Stockholm (eller den stad man bor i) men att man frågar dem vilka moment man kan genomföra själv. Att riva kan exempelvis vara betydligt lättare att utföra som ovan privatperson än att sätta fuktspärrar och liknande.

En annan sak man kan tänka på är att köpa in kakel och badrumsinredning i god tid innan renoveringen ska genomföras. Genom att gå den vägen kan man vänta in tillfället då det är rea eller utförsäljning och på så vis få tag på inredningen för en betydligt billigare penning än om man behöver köpa in det i en stressad situation på slutet.

Till sist kan man fundera över om man verkligen måste ha kakel. Att ha kakel är vad de flesta utgår ifrån när de planerar sin badrumsrenovering. Men varför inte plastmatta? Det blir ofta betydligt billigare eftersom mattan är billigare att montera och även många gånger billigare materialmässigt eftersom någon underliggande fuktspärr inte behöver monteras.