HRF bildades 1918, de är även en del av LO. HRF är till för människor som arbetar inom hotell, restaurang och nöjesanläggningar som kan bli medlemmar hos HRF. Att vara medlem kostar den första månaden 100 kr oavsett din situation, efter det grundas din avgift på din månadslön före skatt. Du kan få en sänkt avgift om du är föräldraledig, arbetslös, sjukskriven eller studerar. Skulle din situation förändras måste du meddela detta till förbundet. A-kassan ingår inte i ditt medlemskap, men denna kan du ansöka om separat för en liten summa på 140 kr per månad. Det ingår inte heller någon inkomstförsäkring i medlemskapet, men det finns många
andra förmåner så som: rådgivning, förhandlings- och rättshjälp, medlemslån,
HRF-kortet med olika rabatter och erbjudanden.Om du klickar in på https://fackförbunden.nu/hotell-och-restaurang/ kan du läsa mer om HRF. Det finns många anledningar till varför man bör gå med i facket.
Faktum är att du kan ha nytta av facket redan som student. Du får då
tillgång till alla förmåner du har som fackmedlem, men då till ett
reducerat pris. Som student kan du söka stipendier inom ditt fackförbund för att kunna studera vidare och fördjupa dig inom önskat område. Det kan vara bra att vara med redan från början, så du kan påverka dina arbetsvillkor och din arbetsmiljö samt att du står inte helt ensam och okunnig. Hos https://fackförbunden.nu/ga-med-i-facket/ hittar du massor med information om varför det är bra att vara med i facket.