Etikett: Polisförbundet

Polisväsendet.

När man är liten kan man få frågan vad man vill bli när man blir stor.

Många killar brukar svara att de vill bli polis eller brandman och tjejer säger att de vill bli sångerska eller hårfrisörska. Jag har en tjejkompis som ville bli skådespelare, men som blev polis. Hon kände att hon ville hjälpa människor och det kan jag säga att hon gör.

Att vara polis är tufft i många lägen, men hon trivs jättebra.När hon pluggade till polis så gick hon med i facket, polisförbundet.

Läs mer om polisväsendet på https://fackförbunden.nu/polisvasendet/ om du är intresserad av att studera till polis eller om du jobbar som polis.

Min vän älskar sitt yrke, men yrket går upp och ner just nu så hon bestämde sig för att gå med i A.kassan också. Då får hon pengar om hon skulle bli arbetslös, vilket ger en trygghet både för henne och hennes familj. 

Press i polisarbete

Att arbeta som polis måste innebära en hel del risker. Förmodligen är det vardagliga arbetet väldigt lugnt. Men då och då kan det säkert innebära en hel del situationer som kan vara farliga. Att hantera berusade eller drogpåverkade människor, eller aggressiva personer kan säkert vara svårt ibland. I situationer då man måste använda ett visst fysiskt våld, hur lätt är det att begränsa sig och använda precis rätt nivå av våld? Om det skulle uppstå en situation med efterföljder, såsom en anmälan om polisvåld. Vad tar en polis då hjälp av? Sin egen organisation, eller något fackförbund? Det finns ju exempelvis Polisförbundet. Jag är ganska glad att jag själv inte arbetar som polis. Samtidigt är nog Sverige ett ganska lugnt land att arbeta i om man jämför det med exempelvis länder med stora kåkstäder, eller överbefolkning, kraftigt gängvåld, korruption, mer handeldvapen på gatorna och så vidare. Pressen måste vara större om vardagen är våldsammare.

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑