Etikett: Psykologförbundet

Psykologer i facket

Psykologförbundet finns till för dig som är Psykolog, det grundades år 1955 och är en del av SACO. De är ett ganska litet förbund med endast 10 900 medlemmar. Du som har svensk legitimation som psykolog, svensk psykologexamen,
avlagt fil. doktorsexamen i psykologi/pedagogik, eller om man har
utländsk utbildning och har anvisats PTP av Socialstyrelsen kan bli
medlem i Psykologförbundet. Medlemsavgiften varierar beroende på din inkomst, tjänar du mycket får du betala en lite högre avgift och tjänar du mindre får du betala en lägre avgift. Du kan även få betala en lägre avgift om du är student, föräldraledig, pensionär eller arbetslös. Men det är upp till dig att lämna rätt uppgifter till förbundet, det är viktigt att du lämnar besked om din situation ändras så att uppgifterna hos förbundet stämmer. A-kassan ingår inte i medlemsskapet, men däremot ingår en inkomsförsäkring, denna kan du dock endast ta del av om du är med i en A-kassa. Som egen företagare kan du också dra nytta av fackförbund, oavsett vilken bransch du tillhör, om du är psykolog eller byggare. Många kanske tror att fackförbunden inte kan göra mycket för de som är egen företagare, men faktum är att du kan få hjälp med sådana saker som rättsliga och ekonomiska frågor, du får stöd om du skulle få problem med andra företag. Du får även tillgång till A-kassa om nu ditt företag skulle gå åt pipan och du blir arbetslös. Läs mer om hur det fungerar som egen företagare i facket på https://fackförbunden.nu/egen-foretagare/.

Fackligt ansluten som Psykolog

Arbetar man som psykolog så kan man tjäna på att vara fackligt ansluten.Det är inte bara det att man får ett skydd om vid förhandlingar och uppsägningar, utan det är även att man kan få ersättning om man väl skulle bli av med sitt jobb. För att göra detta så går man med i Akademikernas A-kassa AEA.Har man gått med i A-kassan så kan man även teckna en inkomstförsäkring som ger ett ytterligare extra skydd utöver A-kassan.För att vara medlem i denna A-kassa betalar man enbart 90kr i månaden – en liten summa i sammanhanget.Genom att vara medlem i Psykologförbundet så får du utöver skyddet även en rad fördelar och möjligheter att knyta kontakter med andra psykologer.Utifrån egen erfarenhet har det t.ex. gynnat mig något enormt då jag fått mycket stöd och stöttning genom mitt medlemskap. Bli medlem du med!

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑