Jag har som sagt hållit på med systemutveckling och programmering en massa år. Nästa år är jag nog uppe i 10 år totalt.

Jag började med VBScript (Virtual Basic-script) som man använde till ASP (Active Server Pages) när jag väl började koda.

Jag fattade inte ett skit i början och saker som jag hade gjort utan att blinka idag var ta mig fan ett stort enigma när jag väl började.

Men jag fortsatte, och fortsatte, och fortsatte. Practice makes perfect basically.

Genom åren har jag gått från VBScript till C#/.NET över till PHP, Ruby, Python och Java.

Lär dig Ruby on Rails – it’s the shit!

Utan tvekan är Ruby och ramverket Ruby on Rails med hästlängder min bästa utvecklingsmiljö. Det är så förbannat bra bara.

Det är kul att utveckla med, koden är vacker, du tvingas följa vettiga design-patterns och du slipper allt spaghetti-skräp som PHP ofta slutar med.

Givetvis håller jag fortfarande på med väldigt mycket PHP då WordPress är gjort i detta och jag pga detta tvingas koda i det.

Programmerar jag dock mer avancerade system så använder jag uteslutande Ruby  – det klår C#, PHP, Python, Java med mera med hästlängder.

Så mitt tips är helt enkelt att börja med Ruby om du börjar med att lära dig programmering. Du kommer skriva bättre kod i andra språk när du väl lär dig dem med!

Rekommenderar även att du skaffar en Mac som är helt överlägsen en PC när det gäller programmering och systemutveckling. Låna för att köpa en i värsta fall, har du sedan tidigare betalningsanmärkningar så kan du t.ex. jämföra smslån med betalningsanmärkning här.

Det var allt för idag!