Etikett: Ränta

Låna pengar enkelt!

Är du sugen på att spontant åka på en resa men inte har råd? Många har vi suttit i situationen där vi blivit tillfrågade om vi vill åka med och partaja eller bara koppla av. Ett litet knep man kan ta till i sådana situationer är att helt enkelt ta ett SMS lån. Ett SMS lån är ett lån som tillhandahålls av ett företag. Du skickar ett SMS enligt instruktionerna du får av tillhandahållaren och inom kort tid så har du dina pengar på ditt konto. Ett exempel på ett företag som erbjuder Smslån är https://expressfinans.se/. Det är dock viktigt att tänka på att inte ta överdrivna lån som man inte kan betala tillbaka om man använder sig av en sådan tjänst. Räntorna är höga och kan du inte betala tillbaka i tid kan man få problem med att få ta lån i framtiden. Känner du att du har bra koll på ekonomin så kan detta vara något att prova!

Avbetalning eller smslån?

Ifall man ska köpa en lite dyrare vara så kan man ibland inte betala hela på en gång.
Då har man tre val.
Det första är självklart att vänta och spara tills man har råd. Tråkigt alternativ då man självklart vill ha varan så snabbt som möjligt.
Det andra alternativet är att köpa det på avbetalning. Alla affärer som säljer dyrare varor erbjuder denna tjänst. Man kan oftast betala en så stor summa som möjligt vid köpet och sedan betala mindre varje månad. Detta lockar många.
Alternativ nummer tre är att ta ett smslån för att ha råd med varan.
Detta är tvärtemot vad många tror oftast det bästa valet.
Räntan är lägre än på de flesta avbetalningsplaner. Här behöver man dessutom bara låna det belopp som saknas. Lånet kan du betala tillbaka så snart du vill också.
Avbetalningsplaner sträcker sig oftast på en bestäm tid. Oftast ett eller två år. Då blir det en hel del extra kostnader varje månad.
Klicka här för att se kostnader för smslån, jämför sedan med avbetalningsplanerna på olika affärer.

Några branscher där avbetalning är vanligt är hemelektronik och möbelbranschen.
Att renovera ett kök kostar mycket pengar, de flesta kan inte betala allt på en gång.
Då handlar det oftast om för stora belopp för ett smslån, istället får man söka sig till privatlån.

Hemelektronikbranschen däremot är utmärkt att ta smslån i.

Att låna 3000 för att köpa en bättre teve är ett smart val.
Den håller troligen längre, teknologin håller standarden längre alltså.
Dessutom så ska man aldrig köpa sådana saker om man inte är helt nöjd.

Om att ta ett SMSlån

Det finns många sätt att få tag i pengar i dagens läge där banker är ett exempel på företag som lånar ut pengar i utbyte mot en procentuell kostnad av det lånet du tar. Processen av att låna pengar från en bank tar ofta lång tid där banken undersöker dig för att kontrollera att du faktiskt rent ekonomiskt kan betala tillbaka lånet. Exempel på andra sätt att ta lån som är mycket snabbare är SMS lån, ett exempel på en sida som erbjuder detta är Lånbutiken, https://expressfinans.se/lanbutiken. Ett sms lån är mycket enklare att få men det gäller också att se till att ansvara för att kunna betala tillbaka lånet till företaget som tillhandahåller detta lån. Fördelarna med SMS lån är att det går mycket fortare att få det samt att processen inte är lika krävande, dock är räntan oftast bra mycket högre än vad banker har. Det är en så kallad ”give and take”.

Spara till egen lägenhet

Jag tänkte redan nu börja spara till en egen lägenhet!
Längtar verkligen till dagen jag flyttar hemifrån.
Tyvärr är det väldigt dyrt i Stockholm som ni säkert vet.
Den långa bostadskön är ingen höjdare heller.
Lyckligtvis kan man undvika den om man betalar lite extra till rätt mäklare.. 😛

Jag har en del pengar i en fond som mina föräldrar kontrollerar just nu.
Dessa räcker inte riktigt till en bostadsrätt så jag ska spara själv också.
Dessutom behöver jag pengar till körkort och studier.
Vill helst slippa studielån i så stor utsträckning som möjligt.

Jag har undersökt lite olika sparformer. Tyvärr har jag kommit fram till att aktier är för riskabelt och krävande.
Det som ger bäst avkastning annars men vågar inte chansa med dessa pengar.

Frågan är givetvis sen hur jag skall få ihop till kontantinsatsen eller topplånet som det tidigare kallades. Har spanat på lite alternativ och jag har bokmärkt den här jämförelsesajten för privatlån och blancolån till senare. Har nämligen inte bestämt mig med lån och sådär än.

Där skulle jag kunna tänka mig att bo helt klart.

Smslån är inte så farligt ändå

Du har säkert kommit i kontakt med olika tjänster som erbjuder Smslån och har troligen funderat på att testa det. För min del har jag många gånger hört att det är farligt och att man lätt kan hamna i ekonomiska problem om man gör det. Så är inte fallet om man är varsam med lånet och ser till att du har en ekonomisk grund för att faktiskt ta ut ett lån. Den största skillnaden mellan att ta ett banklån och att ta ett lån från en bank är att ett Smslån har bland annat högre ränta men i utbyte så är lånet avsevärt mycket enklare att ansöka om och få godkännande för. Ett exempel på en tjänst som erbjuder smslån är Nanoflex, https://expressfinans.se/kreditgivare/nanoflex/. Du kan även gå in på nätet och hitta fler tjänster som erbjuder detta men var noggrann med att läsa igenom villkoren och se till att din ekonomi stödjer ett lån!

Gratis lån

Har en polare som lånade ut pengar till mig. Grejen är att han nu vill ha 200kr i ränta. Jag undrar om han faktiskt kan göra så? Får man sätta sin ränta precis hur man vill då man lånar mellan två privatpersoner? Måste man inte ha bestämt om detta i förväg?

Lånet var dessutom bara på 1000 kr, vilket gör att räntan är nästan 20%. Kan man få gratis lån från något kreditinstitut eller bank? Eller har alla en hög ränta? Jag tänkte om de har någon intäktskälla på annat sätt, till exempel att man måste spara pengar hos dem eller något liknande, som de sedan kan placera.

Ja jag vet inte, jag kan inte så mycket om sådant här. Klicka här och läs om gratis lån så kanske vi kan bli klokare. Om det är någon som sitter på kunskapen så får ni även gärna bidra och sprida denna så även en filur som jag kan lära mig detta. Annars kan ni kolla in länken.

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑