Etikett: Resor (sida 1 av 2)

Köpa ny mobil

Som en trogen Applefantast har jag tidigare endast ägt iPhones.
Android har varit helt uteslutet.
Appleprodukter fungerar ju väldigt bra tillsammans så är nu lite kluven.
Har hört mycket dåligt om senaste iPhonen och är inte särskilt nöjd med min fyra heller.

Android däremot verkar gå från självklarhet till självklarhet, särskilt Samsung.
Troligen blir det en sådan nu.

Synd att de är så överdrivet dyra om man vill köpa dem löst. Sist fick jag nämligen låna en del pengar när jag köpte min förra lur.

Ska se ifall det går att skriva av som företagskostnader.
Annars blir det kontantkort.

Finns det någon som reser mycket och har tips på ett bra företag?
Reser främst i Europa och Asien så ifall det finns ett företag som täcker de båda skulle det vara guld!
Nästa resa blir nog en nöjesresa till Kap Verde, där ska jag vara helt fri från mobil!

Spanienresa och tandläkarräkning

När man ska ut och resa vill man gärna ha lite pengar på fickan, det kommer knappast som en nyhet för någon. Kruxet är bara att på grund av en oväntad tandläkarräkning har jag inga pengar alls över just nu och flyget till Spanien lyfter om en vecka. Jag vet helt ärligt inte alls vad jag ska göra i nuläget, men en kompis föreslog att jag skulle kika in på https://expressfinans.se/gratis-smslan/ där det tydligen ska finnas en del snabblån som är helt kostnadsfria. Det skulle ju kunna vara en tänkbar lösning. Jag får ju faktiskt lön om tre veckor, men då är jag ju redan hemma på svensk mark igen, så den har jag ju inte mycket nytta av när det är dags att åka. Jag misstänker starkt att ett lån är enda utvägen just nu, för att ställa in resan finns inte på världskartan.Jag har sett fram emot att åka ner till Spanien för att sola och bada i flera månader nu, så att låta en sådan här detalj stoppa mig… Nej, det kommer inte att hända! Åka ska jag definitivt göra, och om jag kan låna pengar helt utan avgifter så låter väl det som en riktigt bra lösning, eller hur?

Sol och bad på Mallis

Äntligen ska det bli av! Vi ska åka till Mallorca! Jag som alltid har drömt om att få resa till sol och bad, och nu ska jag och min väninna iväg på två veckors semester. Det ska verkligen bli underbart!

Vi har pratat om det så länge, och nu hittade vi en resa till ett pris som egentligen var helt fantastiskt. Det finns inte så många sista minuten-resor längre, eftersom de flesta resebolag numera hellre ser att man beställer tidigt, och därför oftast har de lägsta priserna på resor man beställer flera månader i förväg. Men, vi vill ju åka nu, och vi hade sån tur att den dök upp trots allt, den där billiga sista minuten-resan.

Maria lämnade in broschyren i morse, och längst ner hade hon skrivit: Läs mer om lån från Collector. Undrar hur hon tänkte där? Bara för att jag alltid brukar sakna pengar just när de behövs som bäst…. Men, visst är det skönt att ha vänner som känner en så bra, och som kan komma med små tips, oavsett om de är efterfrågade eller inte.

Resa med vännerna

Vi satt och pratade resor och drömmar, jag och några vänner. Jag berättade att jag bara varit utomlands en gång, för länge sen. Jag var barn då, så jag har aldrig fått uppleva det äventyret som vuxen. Så, när alla andra pratar om sina resor vet jag egentligen inte hur det är. Tydligen var det något som engagerade mina vänner, för idag ringde ena väninnan och berättade att de planerar en gemensam resa, så att jag också ska få komma ut. Vilka underbara vänner man har!

Men, så var det det där med pengarna. Innan jag får lön har planet redan lyft…. Ska jag ta ett snabbt smslån, för att få åka med och dela denna upplevelse med mina allra bästa vänner?
Jag satt och funderade, och så hittade jag denna rad. Läs mer om lån från TrustBuddy. En händelse som ser ut som en tanke. Finns det kanske en mening i detta, eftersom det dök upp framför mina ögon just nu, när jag är i behov av ett tillskott i kassan?

Klart jag ska ta ett lån, de kan inte få åka utan mig, det är ju för min skull de ordnar detta.

Ta smslån för att resa?

Smslån är något som ofta diskuteras i olika medier.

För det mesta är den rådande tonen att dessa lån är oerhört dåliga och borde tas bort från den svenska marknaden.

Givetvis är det så att en hel del människor får problem efter att de har tagit dessa lån och sedan inte kan återbetala lånet i sig och de relaterade lånekostnaderna.

Däremot finns det även en hel del människor som kontinuerligt tar dessa lån och kan sköta dessa utan problem.

Det kan t.ex. vara människor som för stunden har lite likviditetsproblem men som återbetalar lånet direkt lönen dimper in på kontot.

Det finns även en hel del människor som väljer att njuta lite extra i tillvaron av ett lån, t.ex. genom att åka på en spa-weekend eller en utlandsresa.

Varför inte lite semester på Koh Lanta?

Så här års passar det extra bra att fly den svenska vintern i favör för t.ex. Thailand eller Kanarieöarna.

 

Kul med festival

Ibland är kompisar bra att ha! Ja, självklart är det alltid bra att ha kompisar och goda vänner, men ibland är man lite extra glad för dem. Som nu, när jag nästan hade gett upp hoppet om att kunna resa på festivalen, som kompisarna pratat om jättelänge. De var där ifjol, och jag har avundsjukt lyssnat på deras berättelser och minnen från de glada dagarna. I år ska jag med. Trodde jag. Det trodde jag ända tills igår, då min dator la av. Där såg jag min festivalresa flyga sin kos. För inte räcker mina pengar till både resa och ny dator.

Då sa Maja: Låna 3000 – utan problem! Då kan du fixa en dator, och ändå följa med gänget.
Jag vet inte om jag kommit på den idén själv, för jag brukar inte se lån som en självklar utväg. Men, nu när jag behöver lite för mycket pengar på kort tid, är det faktiskt en utmärkt lösning. Tack Maja!

Världscupfinal i Tyskland

Fritidsintressen i all ära, men om du frågar mig så finns det inget annat intresse som går upp emot hästar och ridning och därför blev jag eld och lågor när min instruktör på ridklubben frågade om jag ville åka med till världscupfinalen som skulle gå av stapeln i Tyskland. Den enda störande lilla detaljen i det hela är att ovan nämnda final äger rum redan nästa helg och det innebär att min lön inte kommer att hinna betalas ut innan.

Det skulle verkligen kännas trist att gå miste om en sådan här chans och jag har verkligen försökt att fundera ut bra lösningar men jag är nog inte speciellt kreativ för jag har egentligen inte kommit på något alls. Igår frågade min instruktör om jag har funderat på att gå in på https://finansdirekt.se/mikrolan/ och låna några tusenlappar så att jag kan betala biljett och resa och andra omkostnader för stunden, och sedan betala bort hela lånet med lönen. Jag har varit lite skeptisk till den typen av lån men jag läste på lite igår kväll och jag har kommit fram till att den lösningen faktiskt skulle kunna vara ett tänkbart alternativ.

Dags för en vespa!

Ofta när jag dricker espresso påminns jag om en av min absoluta favoritresor. Den gick till Italien – Neapel, Pompeii, Brindisi, med några mindre stopp på vägen. Att sitta i resterna av den västerländska civilisationens vagga, dricka kaffe och känna solen bränna ansiktet var en kanonupplevelse. Vinet, maten och miljöerna i Italien är verkligen oslagbara. Vi (jag och Anna, min flickvän) åkte en del vespa, här och där. Verkligen en Italiensk schablon, men tveklöst ett mycket smidigt och charmigt sätt att navigera det sydländska trafikflödet. Ibland när jag slås av dessa minnen, är suget efter just en vespa nästan oemotståndligt. Tillräckligt starkt, faktiskt, för att övertyga mig om att köpa en. Det blir en begagnad, av ekonomiska skäl, och finansieringen är ännu inte spikad. Jag hittade en del intressanta alternativ på https://finansdirekt.se/smslan/. Jag ska kolla runt mer, men i stort är saken klar; till sommaren ska vi åka vespa på svenska marker!

Resa till Nya Zeeland

Har du någon dröm som du hoppas kunna uppfylla någon gång i livet? Något som du hoppats på länge och som betyder väldigt mycket för dig?Ända sedan jag såg Sagan om Ringen har jag drömt om att en vacker dag kunna besöka Nya Zeeland, men eftersom jag är ensamstående mamma har pengarna aldrig räckt till. Även om jag har jobbat heltid i flera år så har pengarna alltid gått åt till räkningar, kläder, mat, träningsavgifter och annat som kostar pengar när man har barn. Jag inser att jag inte kommer att kunna ta mig råd att betala en resa kontant på flera år men jag vill inte vänta tills jag blir gammal på att få åka dit så nu har jag efter mycket om och men bestämt mig för att ta ett privatlån för att kunna ta med mig min son och åka till Nya Zeeland och uppleva den fantastiska naturen där. Vi kommer att åka till hösten och vi planerar att stanna där i tre veckor. Jag är säker på att det kommer att bli en fantastisk upplevelse för oss båda.

Vad jag vill ha sagt med det här? Om du har en dröm som betyder mycket för dig, försök att se till att den blir verklighet på ett eller annat sätt!

Roadtrip i USA

Om sex månader är det äntligen dags. Då drar mitt livs äventyr igång. Vad är det då som händer? Jag ska åka över till andra sidan Atlanten och köra en rejäl roadtrip i USA under ett halvår. Tanken är att hinna se samtliga delstater och hinna beta av så många sevärdheter som möjligt på listan. Det finns verkligen hur mycket som helst som jag skulle vilja se under månaderna där borta, och bland höjdpunkterna finns Grand Canyon, Vita Huset och förstås Ground Zero i New York.

Om jag har råd med detta? Det hoppas jag verkligen, och jag har sparat pengar ganska länge för att kunna genomföra den här livsdrömmen. Skulle det mot förmodan köra ihop sig ekonomiskt under tiden där borta får jag väl kika på https://expressfinans.se/nya-smslan/ eller något liknande. Det ska nog lösa sig. Om man verkligen vill något så får man se till att det blir av, och det är precis det jag ska göra nu i och med den här resan. Du anar inte hur mycket jag ser fram emot det här äventyret!

Äldre inlägg

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑