Etikett: shopping

Tröstshoppa

Vissa dagar är bara sådana att man känner att man måste trösta sig. Och när jag behöver tröst, blir det ofta lite shopping. Inte så nyttigt kanske, i alla fall inte för plånboken. Men det gör susen för det mesta. Ibland räcker det till och med med lite nätshopping utan inköp. Men, ännu hellre en liten runda på stan, eller på några loppis. Ett och annat litet fynd i en påse med hem, kan kännas som den bästa tröst man kan få när vardagen känns lite grå och trist.

Värst är det när dessa dagar dyker upp några dagar före löneutbetalning. Då finns ju egentligen inte något utrymme för tröstköp. Det är då det gäller att fixa förskott på lönen. Det är då jag får vända mig till Finansdirekt.se för att få lite hjälp. Det är ett så enkelt sätt att lösa problemet, och helt plötsligt känns inte dagen lika tung längre.

Shopping för alla

Tack och lov för internet! Tack vare datorn och internet kan också jag köpa kläder och andra saker, medan de fortfarande är moderna. Jag bor i glesbygd, där affärerna är få, och dit trenderna når sist. Förr kunde man se kläder, väskor och andra modeprylar i tidningar och på TV i åratal innan de dök upp i butikerna i närheten. Idag kan jag köpa dem lika snabbt som alla som bor i Stockholm eller Göteborg. Det behövs bara några klick framför datorn, så kan jag snart hämta ut ett paket hos postens ombud. Det går hur snabbt som helst.

Att shoppa på nätet är både enkelt och kul, och ibland går det kanske till och med lite för fort. Det händer att jag skulle behöva Låna Pengar Snabbt för att kunna köpa allt jag hittar. Då får jag ta en funderare, och se om det är något jag kan avvara, eller om det kanske får bli ett litet smslån ändå. Ibland avstår jag, andra gånger blir frestelsen för stor.

Billigare på nätet

Tack och lov för internet säger jag! Andra får säga vad de vill. Att man ska handla lokalt, för att gynna lokala näringsidkare, och bevara jobben, och allt vad det nu är. Men, så mycket pengar har inte jag, att jag kan ta hänsyn till vilka handlare som ska överleva, och vilka som får stänga igen.

Min stora hobby är foto, och när jag ska uppdatera kameran, köpa ny, eller bara nya objektiv, har jag helt enkelt inte råd att ge tusenlappar mer än jag behöver. När jag tar hjälp av prisjämförelsesajter på nätet, kan jag tjäna upp till ett par tusenlappar på en enda kamera. Det är ju inte klokt, men sant. Och då lägger i alla fall inte jag två tusen extra bara för att hålla en handlare under armarna.

Här kan du läsa mer om långivaren Moneypal, om du också hittar drömkameran, men inte har pengarna idag. Självklart köper jag där det är mest fördelaktigt för mig. Och det är där jag får mest för pengarna. Idag får man ju hem sakerna nästan lika snabbt när man handlar på nätet, som om man ska åka till stan och handla i butik.

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑