Etikett: sjukdom

Trygghetsförsäkring

Vill du vara extra säker på att dina ägodelar och din familj är ekonomiskt skyddade? Då kan det vara bra att teckna en trygghetsförsäkring via ditt fackförbund. Tanken med en trygghetsförsäkring är att den ska ge dig ersättning ifall något oväntat händer och du inte längre har råd att leva som du gjort tidigare.

Försäkringen gäller vid skada, handikapp, sjukdom, dödsfall och förtidspensionering. Så länge du är anställd och har ett kollektivavtal så har du en trygghetsförsäkring som gäller för arbetsskador åtminstone. Sjukdomar som är arbetsplatsorsakade och som håller i sig i 180 dagar efter att du smittats kan du också få ersättning för. Är du osäker på hur mycket din försäkring täcker bör du fråga din personlachef. När du ska ansöka om ersättning gör du det snabbt och enkelt direkt via nätet eller på det traditionella sättet genom att fylla i en pappersblankett och skicka in till ditt försäkringsbolag.

Skaffa en trygghetsförsäkring!

Vad är en trygghetsförsäkring och varför är det bra att ha? Grundtanken med en trygghetsförsäkring är att den ska ge dig ersättning om någonting oförutsägbart händer och om du inte längre har råd att leva som du gjort tidigare. Trygghetsförsäkringen gäller i regel för skada, handikapp, sjukdom, dödsfall och förtidspensionering. Det är inte alltid säkert att en trygghetsförsäkring ingår i ditt medlemskap hos ett fackförbund. Däremot har du alltid en trygghetsförsäkring som åtminstone täcker arbetsskador så länge du har kollektivavtal på din arbetsplats. Sjukdomar som är arbetsplatsrelaterade ger endast rätt till ersättning om symptomen håller i sig i 180 dagar. Hur du ansöker om ersättning är mycket enkelt, du kan antingen fylla i ett formulär via nätet eller skicka in en blankett med vanlig post. Är du osäker på vad din försäkring täcker så ta kontakt med ditt försäkringsbolag så hjälper de dig att lösa allt du har frågor på.

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑