Etikett: skada

Pajat axeln

Förra veckan var jag och familjen i Turkiet.
Mycket trevligt!
Jag kanske börjar bli gammal för jag tyckte faktiskt att det var lite för varmt..
Varken barnen eller frugan klagade dock så det gjorde inget.
Barnen är så pass små att vi åkte charter.

Det var ett bra tag sedan för min del.
Har nog inte gjort det någon gång sedan jag själv var barn.
Charmen enligt mig är att uppleva länderna, gå på smågatorna och så vidare.
Att äta lokal mat på en liten restaurang, snacka med en gammal gubbe på nån pub eller strosa runt utanför turistområdena.

Denna semestern spenderades främst vid hotellpoolen och den tillhörande restaurangen.
Det funkade bra när man har barn.
Jag lekte mycket med barnen i poolen och näst sista dagen skadade jag mig tyvärr.
Det var när jag skulle kasta upp Robin i luften, han ställer sig på mina händer. Jag tror ni förstår.
Då fick jag förbannat ont i axeln och den har hamnat ur led.
Ångrar att jag inte hade en olycksfallsförsäkring för jag kan inte arbeta på några veckor nu.

Tyvärr har det gått så illa att jag nu tvingats att låna 5000 kr för att temporärt rädda ekonomin.

Trygghetsförsäkring

Vill du vara extra säker på att dina ägodelar och din familj är ekonomiskt skyddade? Då kan det vara bra att teckna en trygghetsförsäkring via ditt fackförbund. Tanken med en trygghetsförsäkring är att den ska ge dig ersättning ifall något oväntat händer och du inte längre har råd att leva som du gjort tidigare.

Försäkringen gäller vid skada, handikapp, sjukdom, dödsfall och förtidspensionering. Så länge du är anställd och har ett kollektivavtal så har du en trygghetsförsäkring som gäller för arbetsskador åtminstone. Sjukdomar som är arbetsplatsorsakade och som håller i sig i 180 dagar efter att du smittats kan du också få ersättning för. Är du osäker på hur mycket din försäkring täcker bör du fråga din personlachef. När du ska ansöka om ersättning gör du det snabbt och enkelt direkt via nätet eller på det traditionella sättet genom att fylla i en pappersblankett och skicka in till ditt försäkringsbolag.

Tandblekning efter en skadad tand i slagsmål

Jag var lite av en vilde när jag var tonåring. Det var mycket osäkerhet och hormoner som fick mig ur balans kan jag tänka. Många helger var jag med kompisar på diskotek och flörtade med tjejer, festade och hade skoj. Tyvärr hade jag även en annan dålig vana, nämligen att hamna i slagsmål. Det var alkohol iblandat många gånger och man ville inte visa sig vek eller mesig när det hettade till. Nu i efterhand förstår man att det där bara var tramsigt och att man egentligen bara var väldigt osäker. Under ett av de där slagsmålen tog jag emot en riktig smäll mot munnen och en tand kändes sedan lite lös under några dagar. Jag är ganska säker på att det har fått sina biverkningar nu en tid efteråt. Tanden ser helt grå och död ut. Jag tänker därför göra en tandblekning som jag läste om på http://tandblekningidag.com/.

Skaffa en trygghetsförsäkring!

Vad är en trygghetsförsäkring och varför är det bra att ha? Grundtanken med en trygghetsförsäkring är att den ska ge dig ersättning om någonting oförutsägbart händer och om du inte längre har råd att leva som du gjort tidigare. Trygghetsförsäkringen gäller i regel för skada, handikapp, sjukdom, dödsfall och förtidspensionering. Det är inte alltid säkert att en trygghetsförsäkring ingår i ditt medlemskap hos ett fackförbund. Däremot har du alltid en trygghetsförsäkring som åtminstone täcker arbetsskador så länge du har kollektivavtal på din arbetsplats. Sjukdomar som är arbetsplatsrelaterade ger endast rätt till ersättning om symptomen håller i sig i 180 dagar. Hur du ansöker om ersättning är mycket enkelt, du kan antingen fylla i ett formulär via nätet eller skicka in en blankett med vanlig post. Är du osäker på vad din försäkring täcker så ta kontakt med ditt försäkringsbolag så hjälper de dig att lösa allt du har frågor på.

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑