Etikett: Spanien

Språkkurs

Jag ska lära mig spanska under våren. Folkuniversitetet ger kurser och jag ska delta i den näst enklaste (jag pluggade spanska en del i skolan, men har glömt det mesta). Kommande hösta ska jag nämligen ner till Spanien och jobba för en polare. Han och ett par av hans kompisar har startat en bar där nere, och behöver hjälp. Låter ju som ett kanonerbjudande att få spendera arbetsdagarna i sydeuropeiskt väder, omgiven av spansk mat. Behöver dock förbättra spanskan, känner jag. Även om de arbetar på engelska för det mesta, känns det ju konstigt att bo och arbeta i ett land vars språk man inte kan.Höll dock på att missa spanskakursen, eftersom fakturan kom tidigare än jag trodde. Så jag saknade ungefär 1500 kronor till den! Jag kunde lösa det genom en titt på Nya smslån-listan, som tur var. Smslån kan verkligen vara en räddare i nöden!  

Spanienresa och tandläkarräkning

När man ska ut och resa vill man gärna ha lite pengar på fickan, det kommer knappast som en nyhet för någon. Kruxet är bara att på grund av en oväntad tandläkarräkning har jag inga pengar alls över just nu och flyget till Spanien lyfter om en vecka. Jag vet helt ärligt inte alls vad jag ska göra i nuläget, men en kompis föreslog att jag skulle kika in på https://expressfinans.se/gratis-smslan/ där det tydligen ska finnas en del snabblån som är helt kostnadsfria. Det skulle ju kunna vara en tänkbar lösning. Jag får ju faktiskt lön om tre veckor, men då är jag ju redan hemma på svensk mark igen, så den har jag ju inte mycket nytta av när det är dags att åka. Jag misstänker starkt att ett lån är enda utvägen just nu, för att ställa in resan finns inte på världskartan.Jag har sett fram emot att åka ner till Spanien för att sola och bada i flera månader nu, så att låta en sådan här detalj stoppa mig… Nej, det kommer inte att hända! Åka ska jag definitivt göra, och om jag kan låna pengar helt utan avgifter så låter väl det som en riktigt bra lösning, eller hur?

Fotbollsresa till Spanien

Vilken är er favoritliga inom fotboll?
Min är faktiskt spanska!
Har nog alltid varit det när jag tänker efter.
Som yngre var jag ett stort fan av Roberto Carlos, Luis Figo och Raul i Real Madrid.
Min kärlek till det laget avtog när Beckham började där.

Lyckligtvis så gillar även mina kompisar spanska ligan så vi funderar på att ta en fotbollsresa till Spanien.
Någon av er som varit på det?
Ett annat land går också bra.
Använde ni er av någon arrangör eller bokade ni allt själva?
Vi funderar på att använda oss av en arrangör från sportresor och fotbollsresor.

Det verkar lite dyrt, så det verkar som att jag får låna någon tusenlapp för att få ihop det hela.

En resa till just Spanien tror jag är roligare än exempelvis Tyskland eller England.
Där har vi alla varit ett antal gånger.
När det kommer till Spanien har jag bara varit på Kanarieöarna.
Ska bli kul att uppleva Madrid eller Barcelona!

Min favoritspelare, som för övrigt har en svensk fru.
Vilken spelare är er favorit?

 

Golfpaket.

Jag har aldrig varit intresserad av golf. Självklart har jag spelat minigolf med mina barn, men det är allt. Nu har min systers man börjat spela långgolf och han pratar mycket om det och har hittat en ny hobby som han tycker mycket om. Hans varma prat om golfen har fått mig lite intresserad. Jag skulle i alla fall vilja prova på att slå lite bollar. Det ser lätt ut, men det är svårt tror jag. Min systers man har bara börjat spela. Det är han och hans bror som spelar så fort de får tid över. Nu har dom börjat prata om att åka iväg på en golfresa nästa sommar. Dom har gått in på http://sportresorna.se/golfresor/golfpaket/ för att kolla vilken resa de ska välja. Det finns ju golfresor överallt.Dom vill åka till Spanien eller till Turkiet, men de ska kolla lite mer först.

Lära sig spanska snabbt och effektivt?

Har länge varit sugen på att lära mig spanska.

Det pratas ju utav hundratals miljoner människor världen över så det är minst sagt vettigt att lära sig.

Frågan är ju dock givetvis den bästa metoden för att lära sig.

Ta en kurs? Lära sig via nätet på någon vänster? Åka till ett spansktalande land på Språkkurs?

Jag tror att det sistnämnda är det bästa alternativet då man tvingas att lära sig spanska oavsett om man vill det eller ej.

Skall man kunna fungera socialt i landet så krävs det ju att man kan kommunicera – och i många spansktalande länder är engelskakunskaperna ganska bristfälliga.

Man kan iofs numera lär sig spanska gratis på internet med hjälp av t.ex. Duolingo men det låter en bara få en viss skriv och läsförståelse.

Det viktigaste – att kunna prata och interagera med andra människor – får man nog som sagt av att dra på en språkresa.

Har funderat på lite alternativ, ett är att dra till Sydamerika och lära sig och ett annat att helt enkelt stationera sig i Spanien några månader.

Just Sydamerika kan vara lite svårt då spanskan kan skilja sig rätt markant länder emellan där samt att länderna där ofta har lokala varianter och slanguttryck som kan vara svåra att ta till sig när man väl skall lära sig spanska.

Medellin i Colombia

Har tittat lite på hur jag skall finansiera det hela och verkar tyvärr sakna någon tusenlapp. Som tur är har jag hittat en sajt, smslån – utan att Upplsyningscentralen används, där man kan jämföra och hitta olika smslån.

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑