Har länge varit sugen på att lära mig spanska.

Det pratas ju utav hundratals miljoner människor världen över så det är minst sagt vettigt att lära sig.

Frågan är ju dock givetvis den bästa metoden för att lära sig.

Ta en kurs? Lära sig via nätet på någon vänster? Åka till ett spansktalande land på Språkkurs?

Jag tror att det sistnämnda är det bästa alternativet då man tvingas att lära sig spanska oavsett om man vill det eller ej.

Skall man kunna fungera socialt i landet så krävs det ju att man kan kommunicera – och i många spansktalande länder är engelskakunskaperna ganska bristfälliga.

Man kan iofs numera lär sig spanska gratis på internet med hjälp av t.ex. Duolingo men det låter en bara få en viss skriv och läsförståelse.

Det viktigaste – att kunna prata och interagera med andra människor – får man nog som sagt av att dra på en språkresa.

Har funderat på lite alternativ, ett är att dra till Sydamerika och lära sig och ett annat att helt enkelt stationera sig i Spanien några månader.

Just Sydamerika kan vara lite svårt då spanskan kan skilja sig rätt markant länder emellan där samt att länderna där ofta har lokala varianter och slanguttryck som kan vara svåra att ta till sig när man väl skall lära sig spanska.

Medellin i Colombia

Har tittat lite på hur jag skall finansiera det hela och verkar tyvärr sakna någon tusenlapp. Som tur är har jag hittat en sajt, smslån – utan att Upplsyningscentralen används, där man kan jämföra och hitta olika smslån.