Etikett: stöld

Sjuk mopedstöld

Min polare har fått sin moped stulen. Det är helt sjukt. Den stod parkerad på ett torg, fastlåst med ett kättinglås vid en lyktstolpe. Men någon tog den. Mitt på dagen! Antagligen har tjuvarna lyckats dölja den med höga bilar, för att kunna arbeta med låset i lugn och ro. Inga vittnet kunde hittas. Å andra sidan tycks en mopedstöld inte vara ett prioriterat ärende för polisen. Hur som helst har det lett till problem för min kompis, som inte har något annat fordon än sin moped. Att köpa en ny är inte en lätt sak, med tanke på hur dyra de är. Han säger dock att han hittat en långivare online, där man kan låna 10000 direkt.

Det verkar ganska smidigt, tycker han. Och man får ju knappast ett banklån till en moped. Dessutom har han bra koll på sin ekonomi, så han kan med säkerhet betala tillbaka i tid.

Vad gör man om kontot blir länsat?

Min kompis Gurra och jag hade senast vi sågs en diskussion kring privatekonomi och säkerhet. Närmare bestämt vad man bör göra om man råkar ut för sådana där tjuvar som lyckas tömma ens konto. Det verkar ju inträffa då och då, att de manipulerar bankomater eller till och med stjäl bankuppgifter när man använder sin internetbank.

Vi var överens om att man först och främst bör kontakta banken, så snabbt det bara går. Och givetvis polisen. Men antagligen kan man inte få tillbaka pengarna omedelbart. Inte ens om banken erkänner säkerhetsbrister eller liknande.

Vad gör man medan man väntar, då man har behov av pengar men kontot fortfarande är tomt? Låna pengar snabbt, var Gurras svar, och tipsade om bra sajter för det.

Själv är jag inte lika säker på att det är lösningen. Jag funderade på om det finns försäkringar mot sådana stölder. Men det är klart, om man inte kan lösa det på annat sätt, blir väl ett lån tvunget.

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑