Etikett: Student

Student.

Min systers dotter har alltid haft en önskan, en dröm om att stå i en affär. Helst vill hon jobba inom mode, för hon är väldigt modemedveten och skulle passa jättebra i en modebutik. Efter mycket kämpande i skolan, med ADHD och läs-och skrivsvårigheter så kom hon in på Handelsprogrammet. Gissa om hon blev glad. Nu går hon sista året och det har gått över förväntan, med tanke på hennes svårigheter. Just nu är hon ute på praktik i en klädaffär. För något år sedan hade hennes skola besök av olika fackförbund som gjorde reklam för sin verksamhet. Hon gick inte med i något just då, men har nu börjat fundera på om hon ska gå med. Det kan vara bra att gå med när man studerar för de brukar ha bra förmåner till studenter. Läs mer om student här om du vill veta mer om det.

Industrifacket, för dig som arbetar inom industri

År 1993 bildades industrifacket, men 2006 upplöstes det och blev en del av IF metall tillsammans med en mängd andra industriförbund. Det nya förbundet har medlemmar från, alltifrån glasbruk och läkemedelstillverkning till gruvor och verkstadsindustrin. De sammanslagna förbunden som numera är IF metall har tillsammans över 100 års erfarenhet inom området. Din månadsavgift för medlemskapet i förbundet är baserat på din lön före skatt, du betalar 1,7 % av din lön helt enkelt. Lägsta summan är då på 240 kr i månaden och den högsta ligger på 600 kr per månad. A-kassan ingår inte i ditt medlemskap utan denna måste du ansöka om separat och kostar 96 kr extra varje månad. Vill du veta mer om industriförbundet och IF metall kan du klicka in på https://fackförbunden.nu/industrifacket/. Du kan gå med i facket redan när du studerar, detta kan faktiskt vara en riktigt god idé då du får en mängd fördelar som kan påverka och göra det lättare för dig i framtiden. Många studenter känner sig utnyttjade och lågavlönade, genom att vara med i facket kan du  t.ex. få hjälp vid löneförhandlingar vid säsongsjobb eller sommarjobb, du kan få hjälp med att påverka dina arbetsvillkor och din arbetsmiljö. Du har även som student möjlighet att söka stipendier genom ditt fackförbund för att kunna fördjupa dig ännu mer i dina studier. Vill du veta mer om hur det fungerar med att vara med i facket som studernade kan du läsa mer på https://fackförbunden.nu/student/.

Student och fackmedlem.

Kan man vara student och vara med i facket? Ja det kan du. Det finns faktiskt många studenter som är med i fackförbund. Är du medlem i ett fackförbund behöver du aldrig känna att du är i ett utsatt läge. Du kan alltid vända dig till ditt fackförbund för rådgivning eller om du känner dig otrygg i någon situation. De flesta studenter som går med väljer dock det för att kunna få hjälp tidigt i sin karriär, du får alla förmåner som andra fackmedlemmar men oftast till ett kraftigt reducerat pris. Genom ditt medlemskap har du rätt till professionell rådgivning om juridiska frågor och du kan få hjälp med din ekonomi. Dessutom kan du få hjälp att förhandla vid nya anställningar så som sommarjobb eller projektanställningar under din studietid. Det är många studenter som känner sig utnyttjade och lågavlönade, som medlem i facket kan du lättare förhandla fram din lön.

Student och med i facket?

Självklart kan du gå med i facket redan när du studerar.  Du får då tillgång till alla de förmåner som vanliga medlemmar får och som student är det i många fall kostnadsfritt att vara fackligt ansluten, eller bara lite billigare. Som student och med i facket kan du få hjälp om det skulle uppstå otrygga situationer eller om du helt enkelt har frågor om framtida karriär osv.  Du kan även få hjälp med att löneförhandla och påverka din arbetsmiljö vid kortare anställningar så som sommarjobb eller projektanställningar under studietiden. Många studenter känner sig utnyttjade och lågavlönade i sådana fall, men med facket bakom dig kan du vara lugn, för du kan påverka! Det finns även tillgång till professionell hjälp med juridiska frågor och du kan få hjälp med din ekonomi. De fackförbund som gladeligen tar emot studenter är inga mindre än; Unionen Student, Akademikerförbundet SSR, Saco och Jusek.

Studentfirande

Min systerson tar studenten om några veckor.
Då gäller det ju att vara finklädd.
Inte finare en studenten själv men ändå proper.

Han gick gymnasium i min hemstad så ska bli kul att komma hem dit när det är lite folk ute.
Ska bli kul att träffa på gamla kompisar, klasskamrater och kanske till och med lärare.

Jag köpte en riktig fin skräddarsydd kostym när jag var i Italien för tre år sedan.
Mörkblå med smal passform.
Tyvärr har jag lagt på mig några kilon senaste åren så tog den till skräddare.
Förvånansvärt nog så kunde han justera den så den blev större.
De sparar tydligen lite extra tyg för just detta ändamål, smart!

Detta var en kostnad jag inte räknat med så var tvungen att ta ett lån från https://finansdirekt.se/lana-2000/.
Det känns absolut värt det då det är den finaste kostymen jag har.
Kommer passa bra till arbetet också.
Ser betydligt bättre ut med ordentlig passform.

Någon som har tips på en bra studentpresent?

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑