Etikett: stulen dator

Kompis med otur

Krille, en av mina barndomsvänner, hade rejäl otur förra veckan. Han var på en skidresa i Österrike och hade naturligtvis väldigt trevligt med sin flickvän. På vägen hem dock, på flygplatsen i Wien, blev hans dator stulen. Han hade den i en särskild datorväska vilken han glömde kvar vid en bänk han suttit på. Inte mer än ett par minuter senare insåg han sitt misstag och sprang tillbaka, men den var redan borta. Han måste nu alltså köpa en ny. Han hade sparat rätt länge till skidresan, så dessvärre har han inte kontanter nog för att köpa en dator. Dessutom kan han inte hoppas på avbetalningsköp, eftersom han har lyckats dra på sig en betalningsanmärkning.

Han pratade om att man kan ta Lån med betalningsanmärkningar, så kanske blir det så han löser det. Jag hoppas att det går bra för honom. Det är ju en riktigt sur avslutning på en skön resa.

Nytt körkort och ett hett tips!

När jag skulle förnya körkortet i höstas hamnade jag i en knivig situation. Efter en ganska lång semesterresa, inköp av ny dator och en högst ovälkommen bilreparation, var kontot minst sagt tomt. Men ett körkort måste man ju ha (varför annars bry sig om att reparera bilen?). En riktigt irriterande situation, särskilt som både datorn och bilen utgjorde utgifter som jag inte valt själv (datorn blev stulen under semesterresan). Att förnya körkortet är förvisso inte särskilt dyrt, men med både transportstyrelsens avgift och kostnaden för fotografiet blir det några hundralappar. För att skjuta upp kostnaden bestämde jag mig för att testa smslån. Och jag måste säga att det funkade kanon. Noggrann som jag är med ekonomin, kollade jag runt ordentligt innan jag slog till. Det finns massor med information online och ett riktigt hett tips är https://finansdirekt.se/nya-smslan/. Ta en titt om du funderar på ett lån!

© 2018 Remote Viewer

Tema av Anders NorenUpp ↑