Tänk om man ändå kunde få den där drömvinsten och slippa alla framtida ekonomiska problem.

För visst är det väl därför vi sitter där med en Lottokupong eller ett stryktips helg efter helg utan att det någonsin trillar in mer än nån enstaka hundring. Det är drömmen om att bli ekonomiskt oberoende och aldrig behöva oroa sig för oväntade utgifter som är drivkraften.

Men, tyvärr är det väldigt få förunnat att lyckas, och de allra flesta får fortfarande förlita sig till andra lösningar vid tillfälliga ekonomiska kriser.

Om TV:n går sönder mitt i fotbolls-VM, eller när datorn plötsligt lägger av finns inget annat alternativ än att låna 6000 kr, eller hur mycket du nu behöver för att köpa nytt.

Många är därför mycket tacksamma över de snabba lån som finns idag, där du kan låna en begränsad summa pengar via internet, eller sms, och få pengarna redan samma dag.

Som du nog vet ligger de vanliga bankernas lån utan säkerhet på belopp från 15 000 kr och uppåt, och i de flesta fall behövs inte så mycket pengar.

Så, när du behöver låna 7000, ja om du behöver ett lån under 15 000 kr över huvud taget, är det ett mikrolån som är lånet för dig.

Dessa små, snabba lån sträcker sig från några enstaka hundralappar och ända upp till 15000 kr, och täcker alltså fullständigt det gap som bankerna lämnar. Som ett komplement till vanliga privatlån fyller alltså smslån och andra mikrolån luckan, och det finns numera lån för alla behov.